Your browser isn’t supported any more. Update it to find the very best YouTube expertise and our newest features. Find out more
Ekipmanların yerleşimi, mimari unsurlar, kullanım kapasitesi ve yapının konumu gibi birçok unsur geometrik kararları doğrudan veya dolaylı olarak yapı geometrisine etki eder.
Çelik yapılar son yıllarda tercih edilen çelik konstrüksiyondan imal edilmiş yapılardır. Bu yapılar konvansiyonel yapıların taşıdığı dezavantajları ortadan kaldıran sistemler ve avantajlara sahiptir.
Hafif çelik yapıların kullanım alanları oldukça geniştir. Bunlar arasında şunlar yer almaktadır:
Ancak, bu avantajların yanında bazı dezavantajlar da bulunmaktadır. Bu makalede, hafif çelik yapıların hem avantajlarını hem de dezavantajlarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.
* Internet sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızda yayınlanan projelerin telif hakları firmamıza ait olup izin alınmaksızın başka yerlerde kullanılamaz ve yayınlanamaz.
Türkoğlu ailesi olarak hedefe giden yolu ve yolculuğu seviyoruz. Belki de bu yüzden yolculuğumuz vardığımız her hedefte yeniden başlıyor.
Çelik yapılar depreme yönelik dayanıklı yapılardır. Çelik malzeme, esnekliği ve konstrüksiyonun hareketli yapısı sayesinde depremde binanın salınıma uygun ve yanal zemin hareketlerini tolere edici/emici potansiyele sahiptir.
Çelik yapılarda ise inşaat aşamasında yapının mimarisinin de desteklediği sudan etkilenmeyen çatı ve cephe uygulamaları ile hızlı tahliyeyi sağlayan sistemler yapının ömrünü uzatmaktadır. Çelik yapılar ses yalıtımında da başarılı sonuçlar vermektedir. Betonarme ve ahşap yapılarda maliyeti düşürmek amacıyla inceltilen duvarlar ve sıva altı ürünler nedeniyle ses yalıtımında başarı sağlamak zordur. Ancak çelik yapılarda zmt çelik kullanılan malzemeler ve montaj yöntemleri başarılı bir ses izolasyonunu da beraberinde sağlamaktadır.
* World-wide-web sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızda yayınlanan projelerin telif hafif çelik hakları firmamıza ait olup izin alınmaksızın başka yerlerde kullanılamaz ve yayınlanamaz.
Sahaya gelen parçalar yine çizimlerde hafif çelik belirtilen şekilde birbirlerine kaynak veya civata ile çelik yapı bağlanır. İmalat ve montajın projeye uygunluğu her aşamada hafif çelik yetkili mühendislerce kontrol edilir.
Çelik Yapılar, bazı doğal etmenlere diğer yapı türlerine kıyasla daha duyarlıdır. Yapısal Çelik Uygulamalarının dezavantajları ise şunlardır;
Çelik yapılar yapıların ilerleyen zamanda içinde yaşayan insanlara ve çevresine possibility oluşturmayan yapılardır. Yapıda ağır yükler ve zamanla tahrip olan malzemeler kullanılmadığı için güvenle uzun yıllar kullanılabilir, yapı unsurları gelişen teknolojiye uygun olarak rahatlıkla modernize edilebilir.
Türkoğlu ailesi olarak hedefe giden yolu ve yolculuğu seviyoruz. Belki de bu yüzden yolculuğumuz vardığımız her hedefte yeniden başlıyor.
Yapının inşası tamamlandıktan sonra bile ilave sistemler ve teknolojik ürünler nedeniyle binanın kısmen de olsa yıkılması gerekmez. Her türlü tesisat kolaylıkla monte edilebilir ve demonte edilebilir.
Teknik depolama veya erişim, abone veya kullanıcı tarafından talep edilmeyen tercihlerin saklanmasının meşru amacı için gereklidir.